OM GOOD MALMÖ
108 heltidsjobb sedan starten

En framgångsrik modell

Malmö är fullt av talanger som inte fått blomma ut. Vi tror att en del av ansvaret ligger på oss företagare. När vi rekryterar är det lätt att leta bland folk som vi redan känner, eller folk som är precis som vi. Då missar vi möjligheten att bredda våra perspektiv, både mänskligt och rent affärsmässigt. Tillväxt skapas inte genom att fortsätta leta på samma ställe, tillväxt skapas genom att bryta ny mark. Så startade idén om Good Malmö. 

När ett företag öppnar sin dörr för en ung person, kan vi skapa ringar på vattnet och förändra attityd och förmåga att ta tillvara på ung kompetens. Det ger dig som företagare konkret affärsnytta, och gör Malmö till en ännu bättre stad. Missa inte möjligheten att få kostnadsfri hjälp att rekrytera en av Malmös unga talanger.

Målet för Good Malmö är att 150 unga Malmöbor mellan 18-30 år ska gå till jobbet tack vare företag som valt att medverka i Good Malmö. Vi ser framför oss att dessa 150 unga arbetar på en arbetsplats under 1 år och sedan söker sig vidare till nästa tjänst med hjälp av de referenser som upparbetats under Good Malmö-året.

Över 90 % av Good Malmös talanger har en tillsvidareanställning idag 

Vi är på god väg att nå målet, även om det har gått lite långsammare än vi trodde. Vår framgång är beroende av att vi matchar företag med helt rätt kandidat, och det är ett arbete som tar tid. Att det arbetet lönar sig visar vårt resultat. Över 90 % av Good Malmös talanger har en tillsvidareanställning idag.

Vi har en bit kvar till att nå vårt mål om 150 personer i arbete, men räknar med att nå dit under 2017. Tills dagens datum är vi stolta över att ha matchat 108 talanger till heltidsjobb. Vi är inne i slutspurten och söker efter ytterligare företag som vill hjälpa en ung, ambitiös person att blomma ut. 

Var ett av företagen som gör skillnad på riktigt!

Good Malmö är varumärkesskyddat och drivs av den privata stiftelsen Uppstart Malmö med stöd från Malmö stad, Region Skåne och Arbetsförmedlingen. Kontakta oss gärna om du har frågor om initiativet eller helt enkelt vill medverka med ditt företag.

Företag

Behöver ditt företag rekrytera?
Vill du möta ung driven kompetens?

Läs mer
Talang

Vill du bli en av våra talanger?
Vi matchar dig mellan 18-30 till rätt jobb!

Läs mer